Salată de avocado cu roșii cherry, grapefruit roșu și somon

14.08.2015 21:44

 

Astăzi mi-am propus să vă ofer o rețetă bogată în acizi grași esențiali organismului uman (Omega 3 în somon și omega 6 în avocado).

Este o rețetă ușoară care se poate pregăti în timp scurt și care aduce foarte multe beneficii prin compoziția sa.

Ingrediente pentru 1 porție
• 50 g salată verde • 20 g somon afumat
• 40 g avocado, partea comestibilă • ½ linguriță ulei de floarea soarelui
• 3½ buc. roșii cherry • ½ linguriță zeamă de lămâie
• 65 g grapefruit, decojit • un pic de sare de mare
• ½ buc. ceapă, decojită

Metoda de preparare:
Salata se spală foarte bine cu apă și se taie fâșii. Roșiile se taie în două. Ceapa roșie se taie
solzișori. Avocado se taie cubulețe. Grapefruitul roșu se decojește și se taie bucățele. Somonul se
taie în bucăți mici.
Totul se amestecă cu o linguriță de ulei de măsline, jumătate de linguriță de sare de mare și două
lingurițe de suc de lămâie (se stoarce o lămâie).
Se servește rece

Timp de preparare: 15 minute

Informații nutriționale
177 kcal
8 g grăsimi
8 g proteine
13 g glucide
5 g fibre

 

Compoziția în vitamine și minerale 

 

Avocado                                                                                               

                  

 

  •     Apă 65 %                                                       

  •     Zahar – 2-10%

  •     Proteine – 1-4%
  •     Ulei – 3-30% din care: 
  •     Acid oleic – 42-63%
  •     Acid palmitic – 17-29%
  •     Acid linoleic – 9-16%
  •     Acid linolenic mai putin de 1%
  •     Vitamina K: 26% din necesarul zilnic

  •     Acidul folic: 20% din necesarul zilnic;

  •     Vitamina C: 17% din necesarul zilnic;

  •     Potasiu*: 14% din necesarul zilnic;

  •     Vitamina B5: 14% din necesarul zilnic;

  •     Vitamina B6: 13% din necesarul zilnic;

  •     Vitamina E: 10% din necesarul zilnic;

  •     mai mult potasiu decât bananele

Grapefruit roșu
 
Energie 138 kJ (33 kcal)
Carbohidrați 8.41 g
Zahăr 7.31 g
Fibre alimentare 1.1 g
Grăsimi 0.10 g
Proteină 0.69 g
Apă 90.48 g
Tiamină (vit. B1) 0.037 mg (3%)
Riboflavină (vit. B2) 0.020 mg (2%)
Niacină (vit. B3) 0.269 mg (2%)
Acid pantothenic (B5) 0.283 mg (6%)
Vitamina B6 0.043 mg (3%)
Acid folic (vit. B9) 10 μg (3%)
Choline 7.7 mg (2%)
Vitamina C 33.3 mg (40%)
Vitamina E 0.13 mg (1%)
Calciu 12 mg (1%)
Fier 0.06 mg (0%)
Magneziu 9 mg (3%)
Mangan 0.013 mg (1%)
Fosfor 8 mg (1%)
Potasiu 148 mg (3%)
Zinc 0.07 mg (1%)

 

 Pentru mai multe detalii despre o alimentatie sănătoasă vă rog să mă contactați.

 

Dr. Nicolae Victor Hila

Tehnician Nutritionist

0726.625.778